Låt oss ta en titt på herrmodet

Att inspireras och vara uppdaterad om det senaste dammodet är ofta enklare än att hålla..

Read more

Låt oss ta en titt på herrmodet

Att inspireras och vara uppdaterad om det senaste dammodet är ofta enklare än att hålla koll på det rådande herrmodet. Vi överöses dagligen av bilder på kvinnliga kändisar och tips om hur du som kvinna bör klär dig för att vara så modemedveten som möjligt. Med det sagt är herrmodet ingen liten industri heller. Med stilmagasin som Café och såväl svenska som utländska modeikoner finns det mycket att inspireras av även inom herrmodet – det gäller bara att leta sig fram till det. Här ger vi dig en uppdatering om vad som gäller inom herrmodet i vår och sommar och hur du snyggast kombinerar plaggen.

Kamouflage och randigt

Våga mönster! För dig som tycker om street-modet som har varit på kartan ett bra tag nu kommer trenden med kamouflage säkert som en glad nyhet. Även de klassiska ränderna är återigen trendiga. Kombinera gärna ett plagg i något av dessa mönster med ett par avslappnade och enfärgade byxor – gärna uppkavlade för en vårig känsla.

Accessoarera mera

Att accessoarer främst är till för kvinnor är en myt som vi slog hål på för längesedan. Klockor är en klassiker som alltid fungerar, men i år fortsätter också trenden med väskor för män – i synnerhet ryggsäckar. Satsa på en ryggsäck i kamouflagemönster för att maximera trendgraden och kombinera den gärna med en klassisk trenchcoat!

Parkasen

Parkas-jackan är ett plagg som alltid är ett säkert kort för både modemedvetna kvinnor och män. I år är den hetare än på länge. Kombinera den med ett par jeans med hög midja eller ett par upprullade chinos för en avslappnad och sober look. Klä upp med ett par brogues till eller klä ned looken med ett par enkla sneakers.

Enkla sneakers

Även sneakers är något som aldrig tycks bli otrendigt för såväl män som kvinnor – frågan är bara vilka sneakers som gäller för tillfället? Streetstyle-modet som har varit på kartan länge introducerade oss till maffiga snaeakers i alla tänkbara färger, och gärna från Nike. I år kan du med fördel satsa på enklare sneakers. Klassiska Adidas, Reebok och New Balance fungerar i de flesta lägen, och gärna kombinerade med ett par med uppklädda byxor. Även Converse-skor, som hade sin storhetstid innan 2010 spås komma tillbaka i högre grad under 2017.

Andra trender att hålla koll på inom herrmode är till exempel färgen gul, hoodies, byxor med hög midja och den klassiska trenchcoaten.