De största modeikonerna just nu

Inspiration utgör en viktig del av mångas modeintresse. Vi finner vår inspiration från catwalks, i..

Read more

De största modeikonerna just nu

Inspiration utgör en viktig del av mångas modeintresse. Vi finner vår inspiration från catwalks, i modemagasin och från människor vi ser runtom i städerna. Kändisar är dock en av de största inspirationskällorna för många av oss. Det kan handla om musiker och skådespelare, men också bloggare och “it-människor” av olika slag. Här får du tips om fem trendiga och moderiktiga personer att hålla utik efter om du är i behov av stilinspiration. Personerna är utvalda för att de håller oss uppdaterade om de senaste trenderna inom kläder och accessoarer, men också för att deras respektive stilar skiljer sig mycket från varandra.

 

  1. Kardashian-systrarna, inte minst Kyle och Kendall

Systrarna Kardashian figurerar i alla medier idag, och är därför enkla att hålla koll på. Precis som många andra kändisar har de en god känsla för stil och trender. De två yngsta – Kylie och Kendall – är extra viktiga att hålla koll på för inspiration. Det de har på sig kan du vara säker på är det allra senaste inom mode och trender, och många av deras plagg kan du enkelt hitta billigare kopior av hos stora kedjor som H&M och Zara.

  1. Rihanna

Rihanna är kanske inte den person man oftast pratar om i samband med det senaste modet. Däremot har hon skapat sig en unik (och modemedveten) stil med åren, som har kommit att influera många. Hon hoppade till exempel tidigt på trenden med den riktigt korta frisyren, och om du tycker om street-mode är hon en viktig stilikon att hålla koll på! Med en stil inspirerad av Rihanna är du garanterat festens mittpunkt.

  1. Willow Smith

Willow, som är Will Smiths dotter, är en av uppstickarna inom den yngre generationen och dess mode. Hon har nu vuxit upp och skapat sig en egen stil. Såväl kläder som hår har alltid en cool edge, och om du vill sticka ut från mängden eller inspireras av trender som kanske ännu inte har nått de svenska modemagasinen är Willow Smith en person att hålla ett extra öga på.

  1. Kenza

Även i Sverige har vi många moderiktiga ikoner att inspireras av. Bloggaren Kenza är en av de viktigaste. Hon har till och med skapat ett eget klädmärke, IvyRevel, som alltid är uppdaterat inom det senaste i modevärlden. Kenzas stil är eklektisk – i hennes garderob hittar du allt ifrån sobra festklänningar till street-coola hoodies och sneakers. Genom att inspireras av Kenzas stil kan du vara säker på att du håller din stil uppdaterad.

  1. Salem Indrias

Salem är en uppstickare bland stilsäkra svenska bloggare. Hon är ännu inte lika känd som exempelvis Kenza, men är därför också lite extra intressant att hålla utkik efter. Om Rihanna och Willow Smith representerar en lekfull och edgy stil är Salem Indrias stil något för dig som föredrar enkla och stilrena linjer. Hennes stil kan beskrivas som sober och enkel, men alltid med en trendig touch. Med Indrias stil kan du glida fram på stadens gator och med all rätt känna dig coolast i världen.